Оптимізація протоколів кріозбереження соматичних клітин людини за допомогою поліетиленгліколю - Perepelytsina, O. M.; Ugnivenko, A. P.; Burlaka, D. P.; Bezugly, S. V.; Sydorenko, M. V. (Медична та клінічна хімія, 2016)
Було проаналізовано використання поліетиленгліколю при оптимізації протоколів кріозбереження соматичних клітин людини. Низькомолекулярний поліетиленгліколь як добавка до вітрифікаційних розчинів проявив велику швидкість охолодження і продемонстрував виживаність клітин у 200 % порівняно з контрольною групою. Це дозволяє рекомендувати застосування низькомолекулярного поліетиленгліколю для вітрифікаційних середовищ для ефективних протоколів вітрифікації клітин.