НАНОЧАСТИНКИ : ВАЖЛИВІСТЬ СЬОГОДНІ , КЛАСИФІКАЦІЯ - Bandas, I. A.; Krynytska, I. Ya.; Kulitska, M. I.; Korda, M. M. (Медична та клінічна хімія, 2015)
В останні роки інтенсивно проводять дослідження з різних напрямків нанонауки у світі та в Україні. За даними наукових публікацій та Інтернет-ресурсів у статті проаналізовано стан досліджень у різних галузях нанотехнологій: наномедицині, нанотоксикології, нанохімії металів. Звернуто увагу на необхідність поглибленого вивчення фізіологічних, біохімічних та фізико-хімічних механізмів дії наночастинок на живий організм з метою запобігання їх можливому токсичному впливу.