Застосування L-аргініну та аміногуанідину для корекції ураження печінки при експериментальному перитоніті - Chernyashova, V. V. (Медична та клінічна хімія, 2015)
Попередник синтезу оксиду азоту – L-аргінін при гострому перитоніті (внутрішньочеревне введення нелінійним статевозрілим щурам-самцям по 25 мг/кг маси за 30 хв до і через 12, 24 та 36 год після моделювання патології) сприяв зростанню вмісту нітрит-аніона на тлі пригнічення процесів ліпопероксидації, активації мітохондріальних та антиоксидантних ензимів у печінці, зниження рівня показників ендогенної інтоксикації. Застосування при експериментальному перитоніті селективного інгібітора індуцибельної синтази оксиду азоту – аміногуанідину (внутрішньочеревно по 10 мг/кг маси, схема введення аналогічна) супроводжувалось прогресуванням ураження печінки на тлі гальмування синтезу оксиду азоту.