Антиоксидантна система щурів за умов інтоксикації важкими металами, фосфорорганічним пестицидом та при застосуванні пептиду - Dmukhalska, Ye. B.; Honsky, Ya. I. (Медична та клінічна хімія, 2015)
Досліджено вплив пептиду цистеіл-гістидил-тирозил-гістидил-ізолейцину на стан системи антиоксидантного захисту (активність супероксиддисмутази, каталази) і процесів пероксидного окиснення ліпідів. Встановлено, що пептид проявляє антиоксидантну активність, про що свідчило зменшення вмісту продуктів процесів пероксидного окиснення ліпідів та відновлення активності ферментів антиоксидантноїсистеми.